неділя, 19 червня 2011 р.

ПАСТИР ДОБРИЙ. Христові притчі для дітей

Готуємо до видання нову книгу для дітей 
ПАСТИР ДОБРИЙ
Христові притчі для дітей 

Уривок з книги

Вівця, що заблудилася
Євангеліє від Луки, 15:3-7.

Жив собі пастух, і була в нього велика отара сто овець. Це був дуже добрий і турботливий пастир. І ось трапилося лихо – він помітив, що одна з овечок загубилася. Можливо, вона просто відійшла від отари і десь заблукала...
Пастух, звичайно, дуже зажурився. І хоча в нього було ще дев'яносто дев'ять овечок, він ніяк не міг забути про ту одну вівцю, що пропала. Весь час він думав: куди ж то вона поділася? Врешті пастух залишив решту дев'яносто дев'ять овець пастися, а сам вирушив на пошуки загубленої вівці.
Він довго шукав її. Никав поміж чагарниками, здирався на пагорби і круті скелі. А коли ж нарешті знайшов її    дуже зрадів.
Йди-но до мене, рідненька, дбайливо підняв він її на плечі. Таким чином пастух приніс загублену овечку назад в отару.
А своїм щастям він поділився з сусідами.
Порадійте за мене! – тішився  він. Я знайшов свою овечку. Вона, бідолашна,  заблукала  а я її знайшов!
І всі раділи разом із ним.

Христос – наш справжній Пастир. Він, друже, завжди поруч, Він наглядає за тобою, як пастух за овечкою. Завжди пам'ятай Він ніколи не покине тебе, а за спасіння твоєї душі ладен віддати Своє життя. Якщо раптом трапиться так, що ти заблукаєш, забудеш про свого Пастиря і підеш дорогою неправди – Він покине всі свої справи та шукатиме тебе. А коли знайде – допоможе тобі. Він зрозуміє, підставить Своє плече і знову поверне тебе додому.
«Я – Пастир добрий, говорить нам Христос, Пастир, що віддасть життя за овечок Своїх…»

1 коментар:

микола сказав...

Дуже гарна книжка. Хочу її купити.