четвер, 25 серпня 2011 р.

Священик Ілля Шугаєв. Як зберегти сім'ю?


Підготовлено видання нової книги українською мовою
священика Іллі Шугаєва «Як зберегти сім'ю?»

Книга виникла як крик відчаю, як спроба дати певні рекомендації щодо сучасного становища багатьох сімей. Священик Ілля Шугаєв, автор однієї з найкращих православних книг про сімейне життя «Шлюб, сім'я, діти», що вже давно стала бестселером, розглядає засадничі тонкощі сімейного життя. Книга-бесіда допомагає вирішити багато наболілих питань сьогодення: як правильно одружитися, до чого спричиняє сімейна незгода, чому руйнуються сучасні сім'ї, чому любов стає звичкою та багато інших. Тематика книги охоплює також різні аспекти розлучень, причини втрати сімейними людьми любові, допомагає розібратися у найскладніших питаннях сімейних негараздів, подає рекомендації виховання майбутнього сім'янина, усунення та подолання складного становища, коли відбувається тріщина у сімейних стосунках...
Отець Ілля стверджує, що одружитися з любові неможливо, оскільки справжня любов зрощується протягом багатьох років і за неї ще треба боротися. Автор пропонує кожному, хто має намір одружитися, або вже одружився, відповісти особисто собі на питання: «Хочу мати чи бути?» Мати сім'ю, мати дітей чи бути хорошим чоловіком, хорошим батьком, дружиною та матір'ю. Розлучення починаються, коли людина хоче мати, а не бути. Сімейне життя – постійна самопожертва. Якщо людина не має бажання над собою працювати, відбувається руйнування сім'ї. Щоб зберегти сім'ю, необхідно вирішити найголовніше: поставити сім'ю на перше місце.
Книга буде цікавою не тільки сімейним парам, але й тим, хто прагне створити сім'ю.
Видання стане у нагоді також вчителям та священнослужителям для їхньої пастирської та педагогічної практики чи уроків з молоддю. 

Посилання 

Немає коментарів: